Юлиан Ангелов и Райна Дрангова наградиха създателя на Пътуващо читалище „Бащино огнище“

Юлиан Ангелов и Райна Дрангова наградиха създателя на Пътуващо читалище „Бащино огнище“

18 февруари 2020  |   0 коментара

Източник: „Балканец.БГ

Народният представител и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов и Райна Дрангова – почетен председател на ВМРО, символично наградиха създателя на известното Пътуващо читалище „Бащино огнище“ Ивайло Шопски за неговата патриотична дейност през годините. Шопски получи в знак на признателност от Ангелов фототипно издание на изключително ценния алманах „Македония“, издаден през 1931 г. Написаното от Юлиан Ангелов пожелание гласеше:

На Ивайло Шопски за съхранение на българската култура и традиции. С пожелание да продължава да вее гордо знамето на българщината!

Освен с пътуващото читалище Ивайло Шопски е известен с номинацията си за будител на годината (2017 г.), автор на телевизионни и радио предавания, които представят непознати личности от българската история, инициатор на патриотични рецитали, автор на няколко брошури и издания и много други дейности, целящи съхранение на българщината, спомена, традициите, фолклора и културата. В момента Шопски заедно със заместник областния управител на Софийска област Николай Борисов работят по филм за големия войвода Стоян Мълчанков, част от наследниците, на който живеят и в Костинброд.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *