Юлиан Ангелов и Йордан Йорданов се срещнаха с българите в Цариброд

Юлиан Ангелов и Йордан Йорданов се срещнаха с българите в Цариброд

20 февруари 2020  |   0 коментара

Народните представители от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов и Йордан Йорданов бяха на официалното събитие в Цариброд, което бе организирано от КИЦ „Цариброд“.

Поднесоха венец от името на ВМРО пред паметника в града и отдадоха почит пред делото на Апостола.

Ангелов и Йорданов се срещнаха и с местната власт и поставиха на преден план проблемите на българите в Цариброд.

След това депутатите се срещнаха с представителите на българската общност в Цариброд – Иван Николов (председател на КИЦ), Далибор Миланов (секретар на КИЦ), където изслушаха проблемите им. Един от въпросите, които получиха е относно новата промяна за българските студенти, които учат по постановление 103 и са освободени от такси за обучение. Тъй като тази промяна касае новоприетите студенти, сънародниците ни помолиха за разясняване дали това ще обхване и останалите, които са на т.нар. „заварено положение“.

Днес – 20 февруари Юлиан Ангелов е провел разговор с Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, който го е уверил, че всички студенти, които учат по постановление 103 няма да заплащат семестриални такси.

Друга хубава новина от визитата на Ангелов и Йорданов е, че те, като депутати от ВМРО, са поели ангажимент да бъде изграден паметник на Св. Св. Кирил и Методий в двора на гимназията в града, която носи същото име. Интересното е, че паметникът ще бъде идентичен с този, който се намира в градинката пред Народната библиотека в София. Желанието на народните представители и българите в Цариброд е той да бъде открит за 24 май.

Призовавам всички будни българи да се включат с дарение за изграждането на този паметник, който ще бъде символ на българщината в Западните покрайнини, както и че Майка България никога няма да обърне гръб на своите чеда!

Сподели Юлиан Ангелов относно тази родолюбива идея на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *