Юлиан Ангелов: Европейският съюз трябва да върви към модела Европа на отечествата

Юлиан Ангелов: Европейският съюз трябва да върви към модела Европа на отечествата

21 май 2019  |   0 коментара

Кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО – Българско национално движение и организационен секретар на партията русенецът Юлиан Ангелов, е едно от младите лица на съвременната българска политика. Той е роден през 1975 година, завършил е Спортното училище в дунавския град, а след това и Стопанската академия в Свищов. Женен е, има две дъщери.

Ангелов е един от най-яростните защитници на каузата, че българските общности зад граница трябва да бъдат един от основните приоритети на държавната власт. Като народен представител е заместник-председател на Комисията по политиките за българите в чужбина, член на комисията по Външна политика, член на групите за приятелство между България и Северна Македония, Албания, Косово и Унгария. Името му е сред съвносителите на такива важни текстове в настоящия парламент като Законопроекта за българския език, Законопроект за защита при свръхзадълженост на физическите лица, както и приетите съвсем на скоро на първо четене промени в НК, касаещи неизбежната отбрана.

Той се впуска в надпреварата за Европейски парламент с убеждението, че трябва да се сложи край на  вълните от нелегални мигранти, заливащи Стария континент, а така също, че е дошло времето за прекратяване на всички двойни стандарти, които характеризират Европа от доста време насам. Не е редно да има две качества – първо за потребителите от Западна и второ – за тези от Източна Европа. Юлиан Ангелов е и привърженик на тезата, че планът „Макрон“ е вредоносен за българския транспортен бранш. Колкото до външната политика на ЕС, организационният секретар на ВМРО, е сред най-големите противници на членството на Турция, като счита, че следва да се прекратят веднъж и завинаги преговорите с диктаторската държава. В тази връзка е необходимо да се преразгледат и политиките за сигурност, като се обърне специално внимание на онези, които касаят навлизането на радикалния ислям. Ангелов е сред привържениците и на по-твърдото отношение към социалния паразитизъм и пълзящата циганизация на страната, посредством различни НПО-та, използващи средства на ЕС.  Необходимо е, според втория в листата на патриотите, по-задълбочени връзки с Македония и гарантиране на правата на българите навсякъде по света. Юлиан Ангелов е сред онези, които категорично отхвърлят възможността да съществува семейство различно от това между мъж и жена.

Ангелов е твърд и категоричен по отношение на темата за федерализация на Европейския съюз със своето становище, че онова от което се нуждае Старият континент е съхраняване на нациите, които го съставляват, а не тяхното постепенно обезличаване.

Юлиан Ангелов е номер 102 в предпочитанията за кандидат, а ВМРО – Българско национално движение е номер 3 в интегралната бюлетина.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *