Юлиан Ангелов: Българите в чужбина гласуват при по-облекчен режим

Юлиан Ангелов: Българите в чужбина гласуват при по-облекчен режим

21 октомври 2016  |   0 коментара

В момента, по настоящия Изборен кодекс, българите зад граница имат повече права от българските граждани, живеещи в България. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов по време на дебатите по внесените 12 законопроекта за промени в изборния закон.

Българите за граница имат право да подават молби за разкриване на секции. Няма нужда да имат постоянно пребиваване в съответната държава, за да гласуват, и не са задължени да гласуват на избори за разлика от гражданите, които са в България, поясни Ангелов.

Българският законодател наистина е предвидил по-облекчен режим за българите зад граница, за да може повече хора да гласуват, допълни той.

Депутатът потвърди позицията на Патриотите, че те са категорично против в Турция да има секции извън дипломатическите представителства по две причини – не трябва Турция и Ердоган да определят вътрешната политика на България и да организират изборите в тяхната държава.

25 години Турция, със техните служби, манипулира гражданите в тяхната държава да гласуват за определен политически субект у нас. По този начин влияе върху вътрешнополитическите процеси в България, заяви патриотът.

Във връзка с втората причина Ангелов се обърна към колегите си от ДПС с настояване да кажат как българската държава ще гарантира в тези секции, извън посолства и консулства в Турция, сигурността при упражняване правото на вот на тези български граждани, които ще отидат да гласуват на 6 ноември.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *