Юлиан Ангелов:  Мерките на ВМРО са добри и вече доста от тях са приети

Юлиан Ангелов: Мерките на ВМРО са добри и вече доста от тях са приети

30 април 2020  |   0 коментара

Дългове на засегнатите фирми да се разсрочват до октомври 2021 г.

Какви са вижданията на политическите сили, свързани с излизане от кризата заради разпространението на коронавируса - темата в Сутрешния блок на БНТ коментира депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов.

Мерките на ВМРО са добри и вече доста от тях са приети. Ние предлагаме мярката 60/40 да влезе в ход и за други сектори, например земеделският, каза народният представител.

Фирмите, които са засегнати от кризата, да бъдат освободени или разсрочени задълженията им до октомври 2021 година. Да се въведе и мораториум върху банковите задължения на засегнатите компании до октомври следващата година. Най-засегнатите браншове, които ще претърпят много щети, са туризъм и транспорт, заяви той.

По думите му икономическите мерки имат не само социална роля да се помогне на затруднените фирми, а да се раздвижи изцяло българската икономика.

Другото, за което от ВМРО настояваме, е да има по-строг контрол по границата с вноса на хранителни продукти, обясни още Юлиан Ангелов.

Относно финансовия ресурс от 700 милиона, който ББР ще предоставя, Ангелов смята, че той трябва да бъде разширен и повече фирми да се възползват от него.

Депутатът напомни за идеята на ВМРО медици, служители на реда, учители, работещи в частни фирми, държавни служители, самоосигуряващи се, пенсионери и учащи се могат да се възползват от услугата при туроператор, самостоятелно при резервации в хотели и/или при посещението на ресторанти на територията на страната. Няма нужда държавата да е постоянно в извънредно положение, а може да се приемат законодателни решения ,с които определени задължения да останат, смята Юлиан Ангелов.

Ние не подкрепяме премахването на КПП- та в махалите , защото там не се спазват противоепидемиологичните мерки, посочи той.

Според него трябва да се върви към облекчаване на мерките, но при строг контрол. Надяваме се май месец, юни месец, пандемията в света наистина да отслабне, допълни Ангелов.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *