Ще оставим ли да ни управляват турски партии?

Ще оставим ли да ни управляват турски партии?

01 май 2014  |   0 коментара

История, въпреки че не пълни портмонетата или хладилниците, трябва да бъде помнена, а датите на геройските подвизи да бъдат с гордост отбелязвани. Днес, по стар стил, се навършват 138 години от избухването на Априлското въстание, но българските държавници отново пропускат да отбележат срещу какво се е противопоставил българския народ – срещу турското робство.

С тези думи се обърна заместник-председателят на ВМРО и кандидат за представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки към самоковци в читалище „Отец Паисий“. Посещението в Самоков бе част от турнето „Реванш за българския народ“, организирано от коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“.

Истините от българската история се премълчават от страх, лицемерие, от криворазбрана псевдоевропейска чувствителност. Но изказването им е от изключителна важност, защото историята днес се повтаря, посочи Джамбазки.

Кандидатът за евродепутат на ВМРО заяви, че в годините на прехода в българската политика имаше една турска партия в България. Но сега вече са две турски партии, ДПС и реформаторите Корман Исмаилов и Касим Дал, възмути се той.  Тези две формации се управляват целенасочено от Турция и от Ердоган. Стремят се винаги да бъдат във властта, в разпределението на държавния бюджет и това не е без помощ отвън.

Родолюбците трябва да вземем своето решение – ще оставим ли тези хора да правят каквото си искат, ще оставим ли нашето бъдеще и нашата държава да бъдат управлявани от Анкара, запита Джамбазки.

Българският народ не желае да бъде народ-емигрант, той обича държавата и родината си, той иска тук да създава семейства, тук да гледа децата си. Възрастните хора искат внуците им да са при тях. Но за да остават българите в България, трябва да се смени управлението и ние да можем да изпълним нашата социално-икономическа програма, заяви от своя страна председателят на ББЦ Николай Бареков.

Преди срещата с жителите на Самоков, Ангел Джамбазки посети и Панагюрище, където все участие в тържественото отбелязване на годишнината от Априлската епопея. Пред мемориал „Априлци“ беше поднесен венец от името на ВМРО и ББЦ.

Как структурите на ВМРО в страната отбелязаха паметната историческа дата може да видите в обзорния материал.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *