Ще изхвърлим ДПС от политиката

Ще изхвърлим ДПС от политиката

22 октомври 2016  |   2 коментара

Красимир Каракачанов и Явор Нотев - кандидатпрезидентската двойка на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”, се срещнаха с горнооряховчани в петък. На площад „Георги Измирлиев” двамата разговаряха с дошлите да ги посрещнат симпатизанти и със случайно преминаващи граждани и подариха на всеки български трибагреник.

Идеята да се обединят всички патриотични партии и организации е много стара и най-после се реализира. Преди две години беше първата стъпка с единството на НФСБ и ВМРО за парламентарните избори, а сега вече обединението е пълно. Това е проект дългосрочен и устойчив, защото е желан от хората. Ние вече сме основна политическа сила. В Парламента имаме 33 депутати – повече, отколкото са тези на ДПС. На следващите парламентарни избори ще успеем да реализираме основната си цел – да изхвърлим Движението за права и свободи от политиката, защото не може една етническа партия да рекетира цялото общество, заяви Красимир Каракачанов пред горнооряховчани.

Никой от останалите кандидати за „Дондуков” 2 не говори на хората за реалните им проблеми – циганския въпрос, нелегалната емиграция, демографската криза, ниските доходи. Затова и двойката с № 19 няма да призове своите привърженици да гласуват за някой друг, ако случайно не стигне до балотаж.

Балотаж 100 % ще има и ние имаме реални шансове да участваме в него. Така че целта ни е не просто да участваме, а да спечелим изборите, обяви Каракачанов.

Основните претенденти за другото място на балотажа, според кандидата на патриотите, са някой от двойката Цачева – Радев. За мен те са много подходящ екип за една кандидатпрезидентска двойка. Като им гледах дебата, не видях да имат някакви различия. Нямаше никакъв спор, благодаряха си един на друг и само дето брак не си предложиха. Все пак един от двамата ще стигне балотаж, по-вероятно е това да е Цачева, иронизира опонентите си Красимир Каракачанов.

Нелегалната миграция е основна тема в предизборната кампания на Обединени патриоти, защото това е основен проблем за България и Европа, обясни лидерът на ВМРО. За последните три години в Европа са влезли 3 милиона емигранти. Според Дъблинското споразумение всички, които са влезли през България и са заминали за Европа, могат да бъдат върнати в страната ни. Това са 33 600 души. Освен това ние трябва да приемем трайно 1300 мигранти. Към тях вървят семействата им, които традиционно са много големи. Така че могат да станат и 10 000 души. Като се добавят и тези, които тепърва ще пристигат, се получава цифра, стряскаща за мащабите на България. Получава се маса, която може да преобърне демографската и религиозна картина на страната ни. Нашите страхове са, че България може да тръгне по пътя на Франция, която безразборно приемаше емигранти и сега се гърби в ада на терористични атаки, поясни Каракачанов.

Според него първото противодействие трябва да е защитата на границите, включително и със сила. Който иска да влезе като бежанец в България, трябва да го направи по законния начин и да кандидатства за бежански статут. Такъв трябва да се дава на хуманитарни случаи като вдовици с деца, семейства на загинали във войната и пр. И трябва да се дава за една година, след което да се кандидатства отново. Ако междувременно войната е свършила, бежанците трябва да се върнат там, откъдето са дошли.

Не мога да искам повече правомощия за президента, защото Конституцията е такава. Но смятам, че президентът трябва да има повече възможности да влияе на политиката. Като например трябва да има право да иска вот на недоверие на правителството и да може да внася закони. Не може Бат Сали, който е избран с 300 гласа в Кюстендил, да има право на законодателна инициатива, а президентът, който се избира мажоритарно от 1,5-2 милиона българи да няма такава, смята Красимир Каракачанов.

Коментари

  • Георги Димитров

    октомври 24, 2016 в 12:02

    Погледнете, какво става в Сирия! Ако Асад падне, народа ще изгони всички чужди компании (навлеци) и кадърните, учените и работливите сирийци ще се завърнат в родината си. Вие не бихте ли направили това? От това се страхуват всички, и американци, и руснаци, и европейци. Да не загубят завладените ресурси, народа не ги интересува, както и тук, в България. Затова е създадена и ИД, да всява страх, да бягат хората и да няма, кой да се бори за самоопределение и суверенитет, както изгониха 2,5 мил. българи, да търсят по добър живот в чужбина (ако си спомняте рекетьорите, как се превъплътиха после в чужди застрахователни компании, чужди банки с "специални правила" , различни от правилата в "родината-майка", и защо точно тогава най-много българи дезертираха в чужбина, защо събориха граничните заграждения, премахнаха боеспособноста на армията, съкратиха армията, премахнаха възможността за съпротива срещу всякакво чуждо влияние и ограбване). Всичко, което се случва в Сирия, тук в България е минало, но без чак толкова убийства и разрушения. Кой допусна това? Да сменим статуквото, да си върнем държавата. Да гласуваме с отворени очи, да чуем призива на сърцето и българската душа, дано "кръвта не е станала на вода" и тези, които са напуснали майка България, заради тези, които са я , и я управляват и сега, се замислят и гласуват за бъдещето на България, а не за бъдещите си коли, апартаменти и банкови сметки. Те са преходни, тях могат да ви ги вземат, а българската земя е вечна, нека начина за вземане на решения, бъде по Ваш избор.

  • Недко Недев

    ноември 03, 2016 в 5:12

    Харесвам г-н Красимир Каракачанов и съм сигурен,че ще бъде най-Българският президент,но за съжаление не само за мен,но и за всички Българи зад граница (конкретно за САЩ)няма да можем да гласуваме,защото има само две места за гласуване тук а желаещите да дадат своят глас са много,но нямаме възможност.А в Турция колко са местата за гласуване? Успех г-н Каракачанов.Дано Българинът във всеки от нас се събуди и даде правилият глас.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *