Ще допуснем ли ДПС да управлява и София?

Ще допуснем ли ДПС да управлява и София?

06 октомври 2015  |   0 коментара

Текст от личната страница на Карлос Контрера – председател на ВМРО – София, водач на листата с общински съветници на партията

Време е да поставим един централен въпрос, свързан с изборите за общински съветници и кметове в София - ще допуснем ли ДПС да влезе в управлението на града, в Столичния общински съвет?

Що се отнася до ВМРО е напълно ясно, че участието на ДПС в управлението на София е неприемливо и недопустимо. Но какво мислят другите партии и коалиции?

На тези избори има огромен шанс ДПС да се добута до Столичния общински съвет. Не защото „либералите“ от ДПС в София са се увеличили, не защото бандата на Доган и Местан е спечелила благоволенията на столичани, не защото турската етническа партия има привърженици, а защото от месеци знайни и незнайни видни представители на „либералната“ депесарска мисъл са се впрегнали да събират/набират хора срещу съответното заплащане, за да упражнят правото си на глас в полза на ДПС на изборите в София.

Не става дума само за циганските махали, където ДПС е традиционно печели доверието на неграмотните и полуграмотни цигани, но и за всички онези жители и обитатели на кварталите-спални, които са се ангажирали да помогнат на турската партия в София.

От няколко месеца емисари на ДПС шетат по блоковете, правят списъци и наговарят хора да гласуват за ДПС - за кмет, общински съветници и кметове на райони.

Става дума за технологичен, купен вот, ако щете. И този път може и да им върже в зависимост от избирателната активност.

Така рискът да се сдобием за първи път в София с общински съветници от ДПС е голям. Има го, ако столичани не излязат да гласуват, защото апетитът на ДПС за София е отдавнашен и доста голям. С други думи - ще допуснем ли да ни управляват турци и техните еничари в София?

Има и друг, не по-малко важен въпрос - ще работят ли останалите политически партии и коалиции в следващия мандат на Столичния общински съвет с ДПС, ако турската партия реализира съветник или съветници?

Що се отнася до нас от ВМРО отговорът е еднозначен и категорично е „НЕ“.

Но другите? Редно е сега, по време на предизборната кампания да се каже от всички партии и коалиции ще работят ли с ДПС в следващия общински съвет или не. Съвсем редно е и честно спрямо избирателя. Защото флиртовете на двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП, с ДПС не са един и два. Неслучайно днес много граждани питат защо фирмите на Пеевски извършват ремонтите в София при пълна хегемония в момента на ГЕРБ в софийската местна власт. Ще продължи ли този модел и след 25 октомври? 

Сега е моментът всички кандидати за нещо си да излязат и да заявят еднозначна позиция по въпроса. Отговорът на питането „Ще допуснем ли ДПС да управлява и в София?" е много прост и ясен, стига останалите претенденти да имат воля и желание да го кажат. Нека всичко бъде ясно и на масата сега, по време на кампанията, а не след това да се обяснява кой, как и кога.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *