Чия е тази песен? Не и на ДПС!

28 септември 2015  |   2 коментара

ВМРО с изумление следи обясненията на Лютви Местан за песента за Райна Попгеоргиева. Популярната патриотична песен бе изпята на предизборен митинг на ДПС с текст на турски език. Според Местан това била друга автентична песен на турски език, защото на Балканите често се случвало различните народи да ползват една мелодия.

Последното може и да е наистина така, но това по никакъв начин не оправдава провокацията на ДПС. Да, на Балканите е известен феноменът „Чия е тази песен?“, но отговорът винаги е един: песните са за хората, за да ги обединяват и да правят живота им по-лек и красив. Песните не са за политически провокации, за предизборно разделяне, за бъркане в стари рани.

Затова ДПС няма право да експлоатира тази песен. Тя е придобила ролята на национален символ за българите и нищо не оправдава злоупотребата с нея. Тази песен е за всички обикновени хора по нашите земи, но не и за ДПС. Защото ДПС е отрицанието на тази песен – ДПС е олицетворение не на свобода, а на зависимости, не на гордост, а на безгръбначност, не на красота, а на корупция.

Затова и вместо да обяснява как знамето на Априлското въстание било и негово, Местан просто трябва да се извини за гафа. А ДПС трябва да престане с елементарните провокации, защото не е ясно кога ще свърши търпението на българите. 

Коментари

 • I v a n

  септември 28, 2015 в 9:47

  D P S - se gavri s Balgarskiq narod i pameta na zaginalite v turskoto pobstvo - Balgari...

 • От Апостола

  септември 29, 2015 в 9:46

  Поредната мъка на ВМРО. Има ли право турчин да пее българска песен?
  Да им се чудиш( ако не познаваш българските политици).
  А гледат ли гледат турски сериали.
  Пък и имената на воеводите им: Каракачанов, Джамбазки. Това не е ли турчеене от тяхна страMurchieна?
  (това е шега, с% истина).

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *