Чиста българщина в центъра на Бургас

Чиста българщина в центъра на Бургас

04 май 2019  |   0 коментара

„Да се хванем на хорото“ беше идеята на концерта вчера вечерта на площад „Тройката“ в Бургас, с която кандидатът на ВМРО-Българско национално движение Ангел Джамбазки представи листата на партията за предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май, съобщават от „Дарик (Бургас)".

Спектакълът направиха танцовите ансамбли „Мездра“ и „Гоце Делчев“. Хората на площада харесаха много и певеца Илия Луков, основател на родолюбивата идея „Най-голямото българско хоро“. Той изпя и „Странджанската Марсилеза“ „Ясен месец веч изгрява“.

Ние трябва да пазим себе си, рода си, дома си. Ние, българите, сме древен народ! Изградили, отбранили и възродили националната си държава 1300 години на Балканите. Ние сме собствениците, основателите и притежателите на тази държава България, каза Джамбазки. И продължи:

Много често съм чувал лигави лицемери да обясняват думите на Левски как в свободна България сме щели да живеем всички заедно, изброявайки националности. Но никога не довършват изречението на Апостола: Ще живеем в една държава българи, арменци, евреи и турци, но под закона български!

По-рано днес той и съпартийците му от ВМРО в Бургас поднесоха венец пред паметната плоча на Гоце Делчев. Днес се навършват 116 години от убийството на революционера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *