Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия!

Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия!

06 май 2020  |   0 коментара

Честит празник на славната и непобедима Българска армия - единственият гарант за свободата на българските земи и обединението на разпокъсаното Отечество! Днес, в деня на Свети Георги, почитаме храбрите български воини.

България съществува 1400 г. благодарение на Българската армия, заяви на тържествения ритуал във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той прие строя на курсантите от НВУ „Васил Левски“.

С парад на бъдещите офицери в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново бяха белязани честванията по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия. Тържествата бяха уважени освен от министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, така и от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов.

Литургия пред Православния храм „Свети Седмочисленици“ постави началото на честванията, след което бяха благословени бойните знамена, а официалните гости поднесоха цветя пред Паметника на възпитаниците.

Строят на курсантите бе приет от министър Каракачанов, който поздрави всички с днешния празник. В знак на признателност курсантите изпълниха химна на Република България. Бяха произведени и 20 артилерийски салюта.

В историята на България народ и армия винаги са били в едно и можем смело да заявим, че България съществува 1400 години благодарение на храбростта и саможертвоготовността на българския воин. Процесите на модернизация са необратими, каквото и да се говори и с каквото да се спекулира. Стандартът на българския воин ще се повишава, за да бъдете горди с униформата, която ще носите в бъдеще, заяви в обръщението си към младите курсанти министърът на отбраната.

снимки - Фейсбук страница на Министерство на отбраната

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *