Чака ни много работа за изборите

Чака ни много работа за изборите

21 март 2014  |   0 коментара

Социолозите слагат коалицията между „България без цензура“, ЗНС и ВМРО на трето място на евроизборите, но това не може да се постигне без много работа. За 25 години хората се умориха да гледат как политиците бранят само личните си интереси. Те търсят алтернатива. Такава алтернатива е нашата коалиция.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНР - Благоевград. Той изтъкна, че сред най-големите позитиви на новоучредения съюз е фактът, че формациите, които го съставляват, не са опетнени във властта със злоупотреби и кражби.

В историята си ВМРО не е правила завой във вижданията си и компромис с идеите си, посочи той.

Каракачанов заяви, че коалицията е съставена за няколко поредни избора – за Европейски парламент, за парламентарни избори и за президентски такива.

Председателят на ВМРО бе категоричен, че е време безотговорното управление на държавата да бъде спряно и проектът „Чисти ръце“ трябва да постигне целите си.

Самата идея най-накрая да се потърси сметка на престъпния преход се обсъжда отдавна. Само че никой не предложи решение. Сега, под формата на закон, може да се установят виновните, а после идва ред да се заеме прокуратурата, коментира Каракачанов.

Той сподели разочарованието си от факта, че никой от управлявалите България през последните 25 години не е отстоявал българския национален интерес. Според него дори в позицията за Крим това не се случва. България не трябва да се включва в санкции спрямо Русия, е неговата позиция, защото ние сме единствената държава в ЕС, която е и славянска, и православна. Наред с това, на територията на Украйна има 500 хиляди българи. Ако заемем антируска позиция, местното проруски ориентирано население ще погледне с недобро око на тях. Освен това България е единствената страна, зависима  на 100% от руските нефт и газ.

При санкции от Европа ще последват ответни санкции от Русия. Тогава ние ще сме най-ощетените икономически. 600 хиляди руски туристи идват всяка година в българските курорти. Ако парите от тях не влязат в българската икономика, тя ще заскърца, мотивира се председателят на ВМРО.

Той изказа още едно свое опасение – ако спрат доставките на руски нефт и газ в България, страната ни ще трябва да се включи към турската газопреносна система. Така България ще стане тотално зависима от турската политика, която е политика на неоосманизъм

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *