ЦИК се произнесе в полза на Обединени патриоти по жалба срещу ДОСТ

ЦИК се произнесе в полза на Обединени патриоти по жалба срещу ДОСТ

28 март 2017  |   1 коментар

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение по сигнала, подаден от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, за агитация от страна на представители на партия ДОСТ на език, различен от българския.

Според ЦИК има нарушение на забраната на чл. 181, ал. 2 от ИК от Лютви Местан и Орхан Исмаилов, представляващи коалиция „Обединение ДОСТ“, извършено на 24 март 2017 г. в Кърджали при закриване на предизборната им кампания.

Затова следва съставянето и връчването на акт за нарушението, като същият ще бъде изпратен на областния управител на област София за издаване на наказателно постановление.

Припомняме, че на заключителен митинг в Кърджали Местан и Исмаилов се обърнаха към избирателите, използвайки турски език за агитация, което е в грубо противоречие с българското законодателство.

Решението на ЦИК >>>

Коментари

  • Иванова

    март 29, 2017 в 9

    Гласувах в 23 МИР с преференция №11 Станислав Станилов. Отворих публикуваните протоколи от 45 секция и не намирам там своята преференция. Какво означава това? Или комисията не е броила добросъвестно, или съзнателно е подменила вота! Едва ли това е станало единствено с моя тлас.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *