Цветкова от ВМРО: На спортистите, които се готвят за високи спортни резултати, да бъде разрешено да тренират

Цветкова от ВМРО: На спортистите, които се готвят за високи спортни резултати, да бъде разрешено да тренират

02 май 2020  |   0 коментара

Българските спортисти са пример за дисциплинираност, отговорност и воля, и нямам съмнение, че ще спазват мерките за безопасност.

Такава позиция във Фейсбук профила си изрази народният представител от ВМРО Мария Цветкова, във връзка със започналия процес на отваряне на парковете и планините за хората. Припомняме, че това е идея именно на ВМРО, която още преди две седмици беше предложена на коалиционните партньори от заместник министър-председталеля по обществен ред и сигурност, министър на отрбаната и председател на Организацията Красимир Каракачанов. А от седмица вече е факт. Но спортистите продължават да разчитат на самоподготовка.

Всеки любител вече може да тича за здраве в парка в определеното за това време, както и да спортува в планините. Елитните спортисти трябва да имат достъп до стадионите и спортните обекти, които към момента са затворени. Тяхната подготовка е профилирана и изисква повече от тичане в парка, категорична е още Цветкова.

Ето и пълния текст на позицията, публикувана във Фейсбук:

Време е да бъде разрешено на спортистите, които се занимават професионално и активно със спорт за високи постижения, да възстановят тренировките си. Да бъдат отворени спортните съоръжения само за тях като това, разбира се, да става по график, броят на състезателите и треньорите да бъде съобразен с площта на обекта, при стриктно хигиенизиране на съоръженията и спазване на дистанция. Първо да бъдат разрешени индивидуалните спортове на открито, а след това да се помисли внимателно как да бъде организиран спортният процес за колективните спортове и тези в зала.

Всеки любител вече може да тича за здраве в парка в определеното за това време, както и да спортува в планините. Елитните спортисти трябва да имат достъп до стадионите и спортните обекти, които към момента са затворени. Тяхната подготовка е профилирана и изисква повече от тичане в парка. Разбираемо Олимпиадата в Токио и редица световни и европейски първенства и други международни форуми бяха отложени, а състезателната подготовка на спортистите в цял свят е сериозно нарушена заради пандемията. Тренировъчният процес за такива важни форуми е дългосрочен и планиран, и подобно прекъсване се отразява на формата на състезателите. Българските спортисти са пример за дисциплинираност, отговорност и воля, и нямам съмнение, че ще спазват мерките за безопасност, за да запазят здравето на треньорите си, останалите състезатели и себе си, което е най-важно.

Техните успехи винаги са ни изпълвали с гордост, че сме българи и им пожелавам да са здрави и когато всичко отмине, отново да прославят България и да развяват гордо и високо българския национален флаг по международните спортни полета!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *