Мария Цветкова: МОН да провежда стриктен контрол върху образователния материал

13 февруари 2020  |   0 коментара

Провеждането на сексуално образование в най-ранна детска възраст поне по начина, по който е направено това в пернишко училище е недопустимо и скандално, заяви  Мария Цветкова, народен представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“, в ефира на ТВ Европа.

По-важен е въпросът защо широко се отваря вратата за НПО-та, които да извършват подобна дейност. Въпросната фондация П.У.Л.С. е от яростните защитници на Истанбулската конвенция и Националната стратегия за детето – документи, срещу които ние от ВМРО се противопоставихме и спряхме, защото в тях има политики, противоречащи на традиционните семейни ценности, заяви тя.

Според нея не е редно в българското училище да бъдат допускани такъв вид фондации и НПО, тъй като има достатъчно учители по биология, които да работят за децата. Трябва да има регламент за сексуално образование, а не фондации отвън да влизат в класните стаи при децата, категорична е Цветкова.

Изключително е важен въпросът за контрола. Ние настояваме МОН да провежда стриктен контрол върху образователния материал, заяви народният представител от ВМРО и допълни, че неслучайно по случая в Перник е последвала бърза реакция от страна на министъра на образованието.

Цветкова коментира, че явно е самоинициатива на регионалния инспекторат по образованието в Перник за обучава децата по програма на тази външна фондация.

ВМРО винаги е за високия морал  в образоването               , за традициите и семейството. Продължаваме да държим на това, декларира депутатът.

Относно отлагането на Закона за социалните услуги по настояване на Патриотите Цветкова обясни, че така ще се даде време за широка обществена дискусия, за да бъдат изчистени спорните текстове.

Недопустимо е български християнски ценности и реликви да бъдат излагани на такова високо ниво в Лувъра, но в секция ислямска култура, коментира също народният представител.

Внушението на фреските изкуствоведи да представят християнското изкуство то 16-18 век като силно повлияно от ислямското е меко казано притеснително, заяви още Цветкова и приветства решението на Светия синод да не даде разрешение нейни експонати да бъдат представени на тази изложба.

Цялото интервю с Мария Цветкова вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *