Фрапиращо своеволие на социални работници

02 юли 2015  |   0 коментара

Д-р Султанка Петрова и адвокат са се ангажирали със случая на майка, чието бебе е отнето неправомерно от социалните.

Майката иска да се грижи за детето си, но служители на социалната служба в Елин Пелин без да имат необходимите документи и с помощта на полиция ѝ го отнемат, обяви д-р Петрова в „Делници“ по телевизия „Евроком“. 

Тя бе гост в предаването заедно с отец Иван и Антоанета Стоянова, която е приемна майка. Тема на разговора бяха инициативите на народния представител от Патриотичния фронт, свързани със защита правата на децата в България.

Жената е потърсила подслон при отец Иван в дома му в Нови хан, където е настанена с новороденото си дете. Ден по-късно социални работници правят опит да вземат бебето, въпреки че нямат нито един от нужните документи за това. След като първоначално от дома не им дават детето, късно вечерта те се връщат с полиция, но отново без документи, и го отвеждат. Според социалните работници майката е с психически проблеми, което според отец Иван категорично не е вярно.

Много социални работници превишават правата си, явно се смятат за по-висши и от президента. Изземват деца, за да си защитят заплатите, смята той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *