Факелно шествие за Гоце Делчев събира хора от Македония и България

Факелно шествие за Гоце Делчев събира хора от Македония и България

03 май 2018  |   0 коментара

Патриотите от ВМРО и българи от Македония на общо факелно шествие в памет на Гоце Делчев и в защита на името „Македония“

ВМРО – Българско национално движение Ви кани на възпоменателно шествие в памет на Гоце Делчев - легендарен водач на българите в Македония.

Шествието ще се проведе на 04.05.2018 г. (петък) от 20:30 часа в Благоевград. То ще започне от паметника на Тодор Александров и ще приключи пред паметника на Гоце Делчев в града.

За пръв път след подписването на договора за добросъседство в подобно общо честване на легендарен български войвода и идеолог на националното обединение ще се включат и българи от Република Македония. Това ще е поредната братска проява на хората от двете страни на границата, която се противопоставя на опитите на неприятелски трети страни да посягат върху общата ни история.

Македония не е само име, Македония е наша обща история, традиция, памет. Наша, на нас - братята от двете страни на Деве баир.

Почит към героя на лобното му място

В навечерието на годишнината от гибелта на воеводата представители на ВМРО почетоха паметта на Гоце Делчев пред паметната плоча на лобното му място – с. Баница. На панихидата присъстваха  общински съветници и кметове от региона, водени от депутата от „Обединени патриоти“ от квотата на ВМРО Атанас Стоянов. (вижте снимките в галерията)

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *