Училище любимо, как хубаво си ти

Училище любимо, как хубаво си ти

15 септември 2014  |   0 коментара

ВМРО.БГ честити първия учебен ден на всички първолаци, ученици, преподаватели и нови български будители.

Ден като днешния изпълва всеки един от нас със спомени за отминалото детство, за трудностите, но и за емоцията да опознаеш света по нов, по научному, начин. За всеки един от нас училището е било предизвикателство  - веднъж трудно, друг път лесно, но е оставило траен отпечатък.

Именно българският учител, отдаден на призванието си, е този, който е бил наш спътник през образователното пътешествие. Строг, но справедлив, поощряващ, но и санкциониращ. Българският учител заслужава дълбок поклон за усилието да превърне нашите деца в достойни, знаещи и можещи български граждани.

Образованието чака своето ново възраждане, загубило честта си през годините на прехода. Изхабените и рушащи се класни стаи, закритите училища, ученическата апатия, демотивацията на учителите са симптоми на деструктивната образователна политика.

Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО е за цялостна образователна реформа, връщане на възрожденския дух и националното самосъзнание в училищата и университетите. Родолюбието в образователната система трябва да бъде основа за възпитание и извисяване на българския дух.

„Училище любимо, как хубаво си ти. И нека за децата са отворени винаги вратите ти!“

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *