Ученици правиха копия на творби на художника Крум Попов

Ученици правиха копия на творби на художника Крум Попов

14 април 2016  |   0 коментара

Ученици от врачанските училища се запознаха с творчеството на Крум Панов и създадоха  свои копия на творбите от големия художник. Събитието се състоя на 12.04.2016 г. в Малка зала на Художествената галерия „Иван Фунев” при РИМ – Враца, като част от Патриотичната програма.

Христо Божков - завеждащ отдел „Художествена галерия“ в музея, запозна младите художници с живота и творчеството на Крум Панов. Той припомни за заслугите му към популяризиране на изобразителното изкуството във Враца и Северозападна България. Безспорно потвърждение на големия талант на художника е наличието на негови произведения в много галерии в страната и чужбина.

Народният представител Красимир Богданов изрази задоволство от огромното желание, с което децата се включват в изявите на Патриотичната програма. Той поздрави младите художници с възможността да се докоснат до изкуството на Крум Панов и темите, засягащи природата, социалните и битовите сюжети от родния край.

Целта на нашата програма е не само да ви даде още една възможност за творческа изява и представяне пред по-широка публика, но и познаването на достиженията на културния живот на Враца и неговите най-ярки представители, с които можете да се гордеете и да подражавате на техния пример, обърна се към учениците Богданов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *