Урок по Русезнание с вицепремиера Каракачанов

Урок по Русезнание с вицепремиера Каракачанов

08 декември 2018  |   0 коментара

В понеделник машината на времето се завъртя и пренесе вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов назад в ученическите му години. Гостуването му беше по покана на учениците от II „а“ клас от СУ „Йордан Йовков”.

Това научаваме от интернет страницата на СУ „Йордан Йовков“ – гр. Русе. Ето какво споделят още от училището:

Наши гости бяха също и народният представител Искрен Веселинов, общинските съветници Иво Пазарджиев и Траян Тотев, началникът на РУО - Русе Росица Георгиева и началникът на отдел „Образование и младежки дейности” Сашо Щерев.

Вицепремиерът е бивш възпитаник на русенското училище, а днес той беше и част от обучението по програма „Русезнание”. Освен с глобалните теми, обект на преподаване, учениците имат и планирани срещи с известни русенци, първата от които беше днес.

Второкласниците с голям интерес задаваха въпроси на своя гост, свързани с неговото детство, училищните му години и спомените му от родния Русе. Министърът с радост си спомни и разказа за своите тревоги, радости и пакости в детството. Учениците от II „а“ клас бяха приготвили подарък за своя гост – керемида, изработена с техника декупаж, върху която бяха сложили снимки на част от първите неща, започнали от Русе. От своя страна министърът подари на училищната библиотека книги с историческа тематика.

Срещата завърши с изпълнения на талантливи деца от училището. Красимир Каракачанов отправи своите послания и пожелания към всички присъстващи.

Снимки от гостуването на вицепремиера в русенското училище вижте в галерията >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *