Унгарски националисти посетиха София по покана на Патриотите

Унгарски националисти посетиха София по покана на Патриотите

11 януари 2017  |   1 коментар

Председателят на унгарската националистическа партия „Йоббик“ Габор Вона посети България по покана на народни представители от Патриотичния фронт и на евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Делегацията на унгарците включваше също Мартон Дьондьоши, депутат и заместник-председател на комисията по външна политика и Тамаш Фодор, съветник по външната политика в партия „Йоббик“.

Те проведоха редица срещи в София с българските патриоти, на които основни тема бяха позицията на двете държави по отношения на мигрантската криза. В разговорите участие взеха и лидерът на ВМРО и заместник-председател на парламента Красимир Каракачанов, и секретарят на партията и на парламентарната група на ПФ Юлиан Ангелов.

Те коментираха последствията за Евросъюза след Брекзит. Бяха засегнати темите за бъдещото на ЕС, социалната политика на Унгария и България.

В страницата си в социалната мрежа унгарският политик Габор Вона споделя прекрасните си впечатления от посещението. 

Той изразява уважението към Патриотите, които по думите му защитават с дела българската националната кауза, а инициативите им срещат все повече подкрепа сред хората.

Коментари

 • Възрoжденеца

  януари 12, 2017 в 12:46

  Драги патриоти, когато изброявате българите зивеещи вблизкта чужбина, споменавайте всичките страни къдет има компакно българско население, останало по неволя след несправедливите "мирни договори",като Македония, Гърция, Албания, Косово и Турция.
  Неодавна при едно пътуване до Албания запознах се с едно местно българско семейство от от град Корча. Поканиха ме у тях на гости. между другото казаха ми че на скоро са имали сватба на по малката и сестра и ми показха няколко хубави снимки. Запитах как се казват младиженците, сестраи се казва Кристина а пак младоженеца се казва Едмунд, просто не доумях и ги попитах повторно за името , те ми отговориха че се казва Едмунд, аз ги попитах да не е албанец, те ми отговориха че е местно тукашно наше момче, ами защо тогава се казва Едмунд а няма нашенско име. Накрая ми обясниха подробно че имената на новородените бебета се избират задължително по нарочно отпечатани държавни книжки с имена на който нарочно не фигурират български традициони имена, и по този начин ето и прикрития геноцид над нашето изконно население зивеещо в близката чужбина.
  Питам се аз къде са нашите правозащитни организаци, кеде е "родното" българско правителтвото, къде е Г-н Ванелов и цялатаму
  бюрократична машина, грижещтa се българите в чужбина!
  Има какво да научите от вашите унгарски колеги и по специално как се бранят и се защитават правата на нашите сънародници в близката нами чужбина!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *