Турция плаща за ислямизацията на България

Турция плаща за ислямизацията на България

19 януари 2016  |   0 коментара

В сутрешния блок „Добро утро“ на телевизия „България 24“ Юлиан Ангелов, народен представител и организационен секретар на ВМРО, коментира информацията, че Турция издържа 200 имами в България.

Проблемът е отдавна. Турция финансира на територията на България много повече от 200 души. В българския парламент по покана на ДПС непрекъснато идват турски дипломати. Във всяко районно мюфтийство има представители на турската държава, каза депутатът.

Той заяви, че хора от България са финансирани и пращани да учат ислям  в Турция и в Саудитска Арабия.

Турция има лоби в нашата държава и това е вредно за страната ни. Чуждите проповедници трябва да бъдат изгонени, категоричен е Ангелов.

Не може Турция да се меси във вътрешните работи. Българското правителство и парламент трябва да вземат незабавни мерки, смята той.

По думите му има вратичка в Закона за вероизповеданията, от която се възползват. Като няма български кадри, законът допуска възможност да бъдат назначавани проповедници, които са граждани на чужди държави.

От години тръбим, че радикалният ислям ще удари и България, и Европа. Тогава бяхме обвиняваме в какво ли не. Но ето сега е факт, възмути се народният представител.

По делото срещу имамите в Пазарджик – имаше намеса не само на Мюфтийството в процеса, но и намеса от турската държава, посочи той и отново заяви, че българската държава трябва да отнеме правото на такива радикалисти да проповядват на територията на България.

Като пример за намеса на Турция във вътрешните работи на страната ни той посочи и разговорът между турския президент Едроган и българския министър-председател заради Лютви Местан и случващото се в ДПС.

Не трябва да се заблуждаваме – и Доган, и Местан са от едно котило. Всички те, както и тези тримата, които сега оглавяват ДПС, защитават турски интереси, а не български. Да не си правим илюзии, че лошите от ДПС са си отишли, а са останали добрите. Това не е така, заключи Ангелов. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *