Турция в ЕС означава Турция да присъедини Европа, а не Европа да присъедини Турция

Турция в ЕС означава Турция да присъедини Европа, а не Европа да присъедини Турция

30 ноември 2015  |   1 коментар

Приемането на Турция в Европейския съюз е недопустимо. За либерализация на визовия режим с Турция пък е много рано. Това е становището на ВМРО по повод очертаващата се „сделка“ ЕС – Турция по отношение на нелегалните мигранти.

Влизането на Турция в ЕС е по-опасно и от влизането на бежанци и нелегални мигранти. Мигрантите могат да бъдат спрени, а икономическата и ислямистка експанзия на 80-милионна Турция към ЕС – едва ли. Влязла в ЕС, не Турция ще се присъедини, а по-скоро тя ще присъедини слаба и безволева Европа.

Според председателя на ВМРО Красимир Каракачанов в последните дни вече стана ясно, че Турция на практика подкрепя ислямистите и отдавна се опитва да осуети общи действия срещу тях от страна на Запада и Русия. Сега югоизточната ни съседка изнудва Европейския съюз с нелегалните мигранти - и то в дни, когато светът отново е смутен от политически убийства в Турция. Турция е като язовир с мигранти и Ердоган заплашва да отвори шлюза към ЕС. 

За справяне с мигрантския проблем ВМРО предлага пет бързи решения от българска страна: довършване на оградата по границата; разполагане на повече армейски части в пограничните райони; фактическо затваряне на границата; всички дошли чужди граждани, които не могат да докажат бежанския си статут трябва да бъдат незабавно връщани; проповядващите радикален ислям духовници също нямат място в България. Тези, които не са български граждани, трябва да бъдат екстрадирани от страната, а тези, които са български граждани, завършили ислямски учебни заведения в страни, изповядващи уахабитски ислям - да не бъдат допускани до извършване на каквато и да било религиозна дейност.

Кризата с мигрантите всъщност е криза на европейското лидерство. Крайно време е Европа да има своя силна позиция, а не да е заложник на американски, руски и каквито и да било чужди интереси. Това означава ясни и непробиваеми външни граници на Европа, а не „горещи точки“, сделки, избирателно пропускане на лодки и т.н. Ако Европейският съюз не може да покаже воля, значи от него няма смисъл. 

Именно ВМРО предупреждаваше за всичко, което днес се вижда ясно: Турция се ислямизира, Турция насочва мигрантите към ЕС, квотите няма да сработят, не става дума за бежанци, а основно за нелегални мигранти. Преди две години за това говореше само ВМРО и за съжаление се оказвахме прави.

Сега ВМРО отново предупреждава: идеята да се наливат милиарди в Турция ще сработи, точно колкото сработи идеята с квотите! Да плащаш на Ердоган е ентиевропейско и антихуманно. Това всъщност е рекет! Европа плюе на съвестта си и това скоро ще се обърне срещу нея, категорична е ВМРО.

Коментари

  • Протогеров

    ноември 30, 2015 в 4:48

    Турция в ЕС = България вън от ЕС

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *