Три четвърти от българите не са в ЕС

Три четвърти от българите не са в ЕС

28 април 2014  |   0 коментара

Говорим си за Европа в България и България в Европа. Има няколко въпроса, които стоят пред българските граждани. Това са доходите, здравеопазването и образованието. Ако не се използва тази висока трибуна на Европейския парламент по тези няколко въпроса, разговорът ще бъде бутиков.

Този коментар направи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в дебат в ефира на „Радио К2“. Той е кандидат за български представител в Европейския парламент и втори в листата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС и Гергьовден“. При отбелязване на номер 28 в интегралната бюлетина, с преференция 2 в дясната страна, гласоподавателите ще изберат мажоритарно Ангел Джамбазки.

Слушайки колегите по съревнование за ЕП, мисля си нещо много просто. За огромната част от хората, които ни слушат в момента, този разговор е напълно безсмислен, Редят се важни думи – как Европа, как закони, как ще се прилагат, какво ще се прави. Уверявам ви, че в две трети от България този разговор не съществува, а три четвърти от населените места в България не са в ЕС, не се интересуват от тези избори, коментира кандидатът за евродепутат на ВМРО.

Българите гледат на това съревнование по изключително ядосан и изнервен начин, защото си представят, че това са хора, които са отишли да взимат големи заплати. И са прави да си го мислят, допълни той.

Според Джамбазки това е в резултат от поведението на самите български евродепутати. Ако поискате от обикновен човек да изброи имената на 10 от тях, надали ще успее. Това се дължи предимно на тяхната „активност“.

Гражданите не се интересуват от добре написани платформи, те мерят всичко през собствения си хладилник, а не през телевизора и кой какво им е казал. Ето защо трибуната на ЕП трябва да се използва, за да се повиши нивото на здравеопазването, на образованието. Без резултат от всичко това, разговорът е безсмислен, заключи Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *