Традиционното състезание „Русезнание“ се проведе онлайн за първи път

Традиционното състезание „Русезнание“ се проведе онлайн за първи път

23 юни 2020  |   0 коментара

XIII-ото издание на традиционното състезание „Русезнание“ се проведе онлайн за първи път. Негови организатори са Регионален исторически музей - Русе, ВМРО - Русе и Народно читалище „Гоце Делчев 2009”. Събитието се проведе под патронажа на председателя на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев.

Журито е в състав Иво Пазарджиев - председател на журито, Росица Георгиева - началник на РУО - Русе, Кремена Тодорова - уредник в отдел „Нова история“, Траян Тотев - общински съветник от „Патриотите – ВМРО“, и Мария Енева - преподавател, а специален гост на събитието беше Искрен Веселинов - съпредседател на ПГ на Обединените патриоти.

Основната цел на състезанието по „Русезнание“ е да се събуди интересът на учениците към проучването на местната русенска история.

Близо 50 ученици от 4 училища - МГ „Баба Тонка“, СУ „Христо Ботев“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и СУ „Васил Левски“ се надпреварват в битката за първото място тази година.

Новото и различно в XIII-ото издание на „Русезнание“ е, че има включена нова категория - писане на стихотворение и кратък разказ за историята на града.

Победителите ще бъдат обявени в края на тази седмица, а награждаването ще се състои на 29 юни от 14:00 часа.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *