Трабифест събира в Търново над 60 трабанта, сред тях и депутатски

Трабифест събира в Търново над 60 трабанта, сред тях и депутатски

10 март 2016  |   0 коментара

Източник: „24 часа

Накипрени трабантчета за поредна година ще пърпорят из Велико Търново на 19 март. Очаква се в традиционния фест в навечерието на Празника на града да се включат над 60 собственици на култовите возила от цялата страна, а също и от Румъния и Германия. Сред трабантите ще има и депутатски - на народния представител от ПФ доц. Милен Михов, който ходи на работа със соцколата и я паркира до парламента.

Когато се появих с него на работа, колегите помислиха, че е шега. Сега с удоволствие се возят в трабанта, който е и атракция за туристите, разказа народният представител.

Доц. Милен Михов определи събитието като най- голямото изложение на трабанти в България, което се радва на голям авторитет сред колекционерите. Народният представител съобщи, че ще инициира законодателни промени, които да дефинират този тип автомобили като старинни и исторически.

Един от двигателите на Трабифеста е търновецът Ивайло Антов, който от години колекционира трабанти. До момента притежава 71 автомобила, като всички са в движение. В колекцията му влизат различни модели, а от две години майстори лимузина от две картонени коли и части от много други.

С мои автомобили съм возил булка за френска сватба, друга двойка за женитба на Царевец, както и влюбени в Търговище, разказа колекционерът.

И тази година организаторите предлагат богата програма. В 10 ч. зад ДНА ще се съберат всички участници. Час по-късно трабантчетата гордо ще се отправят пред Общината, където ще бъдат на разположение за снимки за всички любители на ретро автомобилите. Сред тях ще има лимузина, кабрио, тунинговани с водородна клетка и четирицилиндрови двигатели.

В 12 ч. тръгва шествие, което ще премине по главните улици на Велико Търново, а крайната точка е паркинга пред търговски обект в района на пътен възел „Качица“. Там ще се състои демонстрация на майсторско управление, а жури ще определи кои са най-атрактивните и добре запазени возила.

Фестът се организира с финансовата подкрепа на общината, като събитието е включено в програмата за празника на Велико Търново - 22 март.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *