Терорът в „Орландовци“ продължава. Бито е 11-годишно момче

Терорът в „Орландовци“ продължава. Бито е 11-годишно момче

26 юни 2015  |   0 коментара

11-годишно момче е било нападнато, пребито и ограбено от група малолетни цигани във вечерните часове на четвъртък. Нападението е извършено в парка зад читалище „Първа българска армия“. Това е мястото, където се случи и инцидентът от 13 юни, който нажежи напрежението в квартал „Орландовци“ и изведе жителите му на протест срещу циганската престъпност и незаконните постройки.

За инцидента информация е получил организаторът на ВМРО за София Стефан Грънчаров. С него са се свързали граждани от „Орландовци“, за да алармират за поредния акт на посегателство на цигани срещу българи.

Гражданите споделят още, че органите на реда са реагирали светкавично на сигнала на родителите на пострадалото момче и са заловили нападателите. От второ РПУ доскоро отказваха коментар, но в последните минути заявиха, че те са откликнали на сигнал за грабеж, а не на сигнал за побой. Върнат е откраднатият от момчето телефон.

Пострадалото момче е в шок. Нападателите - между трима и петима души - са освободени, защото са непълнолетни.

ВМРО припомня, че проблемът с престъпността в „Орландовци“ не датира от вчера. Още от 2007 г. са получавани сигнали за нарушения. През 2011 г. пък в Столичния общински съвет бе внесена подписка с искане незаконните цигански къщи на улица „Градините“ да бъдат разрушени, защото от това гето се развъждат болести, престъпност и тормоз над местните.

Кети Георгиева – от инициативния комитет за събаряне на незаконните постройки на ул. „Градините“, е посетила кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев. Тя му е връчила списък с всички законни собственици на имоти на ул. „Градините“, които не могат да влязат във владение на имотите си заради самонастанилите се.

Припомняме също, че на среща с представители на ВМРО и граждани от района Кръстев пое обещание, че ще предприеме действия за спиране на комуналните услуги в гетото. Срокът, в който районният кмет трябваше да го направи, изтече. До момента нищо не е предприето.

Жители на „Орландовци“ не крият опасенията си, че нищо няма да бъде направено и занапред. Кръстев е районен кмет от вече 8 години, но до този момент не е започнал постъпки за справяне с проблема.

Хората в „Орландовци“ са на мнение, че той трябва да подаде оставката. Към исканията си прибавят и поставянето на видеокамери в парка, където е пострадало момчето.

Междувременно, хора от квартала алармират, че двамата цигани, участници в побоя от 13 юни, които бяха пуснати от ареста, показно обикалят квартала.

снимка: архив, Нова телевизия

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *