Терминал 3

Терминал 3

29 юли 2015  |   0 коментара

Коментар на организатора на ВМРО за София Стефан Грънчаров по повод облагородяването на Северния парк

Преди десетина дни кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов и кметът на район „Връбница“ направиха тържествена обиколка на почти обновения Северен парк на София. Защо почти ли? Защото обновление има, но уви е само на една съвсем малка част от парка. Тази, която е в близост до бул. Никола Жеков и се вижда дори и от преминаващите с леки коли и масовия градски транспорт. Онази другата, по-голямата, вътрешна част тъне в разруха и мизерия. Там асфалтовите алеи са пълни не с дупки, а с ями. Там бяха изградени една фитнес площадка и две детски площадки, но до тях е пълно с отворени шахти, висящи опасни клони и висока трева. Не случайно именно в Северния парк бе регистриран случай на ухапано дете от комар, пренасящ нилска треска. До един от входовете на тази част на парка, представляващ две кални пътеки към спирка на автобус № 86, има трафопост, заобиколен от половин дузина бездомни кучета, но слава богу още няма нахапани деца.

Още преди 6 месеца поискахме от господин Димов поставяне на химически тоалетни, за да има удобство не само за мъжете, но и за нежния пол. Официално обещание дойде, но тоалетни не. Хубавото е, че все пак в двете работещи заведения в парка има такива съоръжения.

Там след над година ремонт (през по-голямата част майките с деца разбраха аромата и вкуса на изсипаните бали с пясък, които при първия вятър се носеха из целия парк) и над 2-милионна инвестиция имаме едно закрито езеро, разделено на три. Една част - с плесенясала дъждовна  вода, втора - измазана и празна, а в третата - нова катерушка, представляваща подводница и символизираща потъването на цялата държава. И за финал... в близост до една фитнес площадка и други две детски площадки бе построена нова - представляваща летище. Целта е ясна - от малки да научим децата какво ги чака – Терминал 3.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *