Със скандал премина честването на 24 май в Босилеград

Със скандал премина честването на 24 май в Босилеград

25 май 2015  |   0 коментара

Със скандал премина честването на 24 май - Денят на българската просвета и култура, организиран от Културно-информационен център - Босилеград. На празника в село Извор, Босилеградско, бе забранено от местната власт да присъстват ученици от двете местни училища.

Нареждането е дадено от кмета на Босилеград Владимир Захариев.

На честването бяха областният управител на Софийска област Росица Иванова, депутати от Народното събрание на България, организаторът на ВМРО Стефан Грънчаров и председателят на ВМРО - Кюстендил Георги Петров.

Грънчаров коментира за ВМРО.БГ, че забраната децата да присъстват на празника е поредната антибългарска проява от страна на кмета. Още повече, че два дена преди събитието, организирано от КИЦ, се е провело подобно мероприятие, на което децата са присъствали.

Обадиха ми се директорите на училищата и ми бе обяснено, че причината да не пуснат децата е, че според тях ще използваме децата за политически причини. Такова е тяхното разбиране. Подобно нещо се случва за първи път. Очевидно това е част от войната, която се води срещу КИЦ - Босилеград. Както виждате има и засилено полицейско присъствие, което също не е било досега, заяви председателят на Центъра Иван Николов.

снимка: Иво Кирилов, Дарик

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *