Състоя се първата среща на кандидатите Каракачанов и Нотев с граждани

Състоя се първата среща на кандидатите Каракачанов и Нотев с граждани

02 септември 2016  |   0 коментара

Кандидатпрезидентската двойка Каракачанов-Нотев: Каквото е добро за България!

С отговор на въпроса „В опасност ли е Отечеството?” започна първата среща на кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев в четвъртък вечер в столичното читалище в кв. „Младост” 1 с граждани и членове на „3 март Патриотично общество” по тяхна покана.

Въпросът бе зададен от говорителя на Обществото Васил Василев. Той обясни, че Обществото е създадено преди около 2 месеца от 15 патриотични организации, които не са удовлетворени от статуквото. Сред тях са „Защита”, Асоциацията на разузвавачите, дружество „Традиция”, Съюза на офицерите от запаса и резерва и други.

Една нация, която няма визия, посока, в която да се движи – няма бъдеще, каза в отговора си кандидатът за президент Красимир Каракачанов. След това той използва обхватността на въпроса, за да развие пред присъостващите, изпълнили залата, визията си за президентската институция. Разказа открито как и защо политическите партии, застанали зад кандидатурата, са стигнали до формирането ѝ.

Каракачанов бе структурирал изказването си така, че ясно да обясни своето виждане за правомощията на президентската институция и напомни, че преди около 20 дни е предложил на президента провеждането на КСНС, но се оказало, че е получен индиректен отговор: темата с опасността от бежанска вълна не можела да се политизира. „Ами дали ще се политизира или не, зависи само от президента!”, бе категоричен Красимир Каракачанов, след което се спря на причините за бежанската вълна в следствие на т.н. „Арабски пролети”.

Присъстващите изслушаха с видим интерес достъпно поднесените факти: че заплахите за националния ни суверенитет идват от южната ни граница, че инициирания през 2010 г. от ВМРО референдум по темата „Не на Турция в ЕС” е бил сигнал за видимото постепенно ислямизиране на южната ни съседка, което вече е факт, че благодарение на неглижирането на проблемите днес Ердоган изнудва Европа чрез бежанците. Оттук и логичното заключение, че президентската институция може чрез своите механизми да налага политики, които да активизират обществото, а институциите да работят в негов интерес.

На базата на Конституцията президентът има възможност да прокарва политики. Ако той дава личен пример и ясни послания, то управляващите не могат да го игнорират. Нашата политика няма да бъде на русофили и русофоби – българската политика ще е такава, каквато е добра за България, очерта Каракачанов целите на кандидатпрезидентската двойка, подкрепена от парламентарно представените партии НФСБ, ВМРО и АТАКА.

Имаме пълно единодушие и единомислие, базирано на политическите сили, които представяме, изтъкна в експозето си кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев. Той каза още, че е открил един присъщ дефект в работата на президенската институция от началото на съществуването ѝ и той е,  че задължението на двамата участника в президентската институция да бъдат честни пред българските граждани и помежду си. Това е все още непостигнат ефект, подчерта Нотев и добави, че с Каракачанов имат готовността да бъдат честни помежду си и полезни на хората.

Многобройните въпроси на присъстващите към кандидат-президентската двойка Каракачанов-Нотев започнаха с може би най-българският - готови ли са да прилагат принципите и възгледите на Апостола на Свободата – човекът, на когото и днес българите вярват и затова почитат.

Отговорът на въпроса за заветите на Левски откри път и за много други питания от присъстващи в залата, които живо и конкретно вълнуват всеки от тях.

Отговорите на гостите бяха конкретни и искрени.

Видеозапис от срещата >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *