Създаване на Фонд за отпускане на стипендии за даровити деца в Стара Загора предлагат общинските съветници на ВМРО

Създаване на Фонд за отпускане на стипендии за даровити деца в Стара Загора предлагат общинските съветници на ВМРО

21 януари 2020  |   0 коментара

Създаване на Фонд за отпускане на стипендии за даровити деца в Стара Загора ще предложат общинските съветници на ВМРО. Идеята е да се подпомагат деца в различна възраст, спечелили призове и награди във всички сфери на нашето общество, като спорта, културата, науката и образованието.

Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Антон Андонов, областен координатор на ВМРО и общински съветник в ОбС - Стара Загора. Той допълни, че идеята е общината да отпуска средствата ежемесечно.

В момента има такъв държавен фонд, но той обхваща деца между 14 и 18 години, ние няма да можем да достигнем сумите, които отпуска този фонд, но идеята е да разтворим ветрилото малко повече. Ще обсъдим идеята с останалите общински съветници и с ресорния заместник-кмет и се надявам тази програма да стартира през тази година, каза Андонов.

По думите му в началото ще са необходими между 30 и 40 хил. лв. за фонда.  Той обясни, че ВМРО продължава да работи и за приемането на Програмата за образована раждаемост, която предлагат. Надяваме се тя да бъде заложена в бюджета за тази година и да стартира от 1 юни, коментира Андонов.

Като член на член изпълнителния комитет на ВМРО Антон Андонов коментира и ареста на Нено Димов и предстоящия вот на недоверие към правителството. По думите му от партията не смятат, че вече бившият министър е основният виновник за водната криза в Перник, тъй като този проблем е съществувал от 15 години. Въпреки това ще подкрепят правителството, за да може да довърши мандата си.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *