Съветници предлагат отличие за бургазлия спасил давещо се момиче

Съветници предлагат отличие за бургазлия спасил давещо се момиче

10 януари 2020  |   0 коментара

Източник: „Зона Бургас

Да бъде удостоен с Почетна значка на Община Бургас Валентин Георгиев Иванов. Това предлагат общинските съветници Георги Дракалиев и Николай Стоянов.

Преди два месеца на бургаския плаж се случва инцидент, който освен че за малко да завърши трагично, остава и неизвестен на широката публика. На 7 ноември 2019 г., 17-годишно момиче изпада в безпомощно състояние в морето и за малко да се удави в непосредствена близост до Моста. Съвсем случайно наблизо се оказва 42-годишен бургазлия, който реагира бързо, скача в студените води и успява да извади давещата се на брега. Пристигат полиция, пожарна, „Бърза помощ“ и предстоящата трагедия е предотвратена.

Спасителят се казва Валентин Иванов, служител в бургаската Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и това далеч не е първият случай, в който той се проявява като спасител, обръщат внимание вносителите на докладната записка.

И в този случай, бързата и навременна намеса на случаен гражданин довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички, считаме, че е необходимо проявилият се наш съгражданин да бъде отличен от Общински съвет-Бургас, мотивират се общинските съветници.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *