Съветници от ВМРО предлагат поставяне на „легнали полицаи” в Шумен

Съветници от ВМРО предлагат поставяне на „легнали полицаи” в Шумен

27 юли 2020  |   0 коментара

Поставяне на изкуствени неравности по пътното платно пред пешеходни пътеки на бул. „Симеон Велики” в Шумен, в района на магазин „Ешрефоглу” предлагат общинските съветници от ВМРО Стефан Минков и Явор Якимов.

Те припомнят в докладна, че в последните месеци във въпросния район в резултат на пътнотранспортни произшествия са пострадали поне трима граждани. А премахването на светофарите там и несъобразената скорост, с която се движат автомобилите, съчетани с невниманието на пешеходците, са предпоставки за възникването и на други подобни произшествия. Освен това все още пешеходните пътеки по булеварда в основната си част не са осветени.

За да се избегнат тези инциденти или поне да се намали опасността за възникването на ПТП, предлагаме да бъдат взети решения за поставяне на изкуствени неравности с популярното название „легнали полицаи” пред пешеходните пътеки, апелират двамата вносители. И още Общинската комисия по безопасността на движението да прецени пред кои други пешеходни пътеки по булеварда е необходимо да бъдат поставени подобни препятствия, защото гореспоменатите предпоставки за ПТП са валидни и за други участъци (района на жп спирка Тракия, автобусната спирка „Аптека“ в кв. „Тракия“ и т.н.), в близост до които има училища, детски площадки и др.

Източник: 24shumen.com

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *