Съветник от ВМРО – Пловдив с щекотливи въпроси за Бетонния мост

Съветник от ВМРО – Пловдив с щекотливи въпроси за Бетонния мост

20 ноември 2019  |   0 коментара

Питане до кмета на Пловдив отправи общинският съветник от ВМРО Димчо Петров. Повод е съдбата на Бетонния мост в града под тепетата, който свързва два от големите райони.

Пловдивчани се нуждаят от достоверна и актуална информация за бъдещето на това основно и необходимо пътно съоръжение. Аз, като човек, който живее и работи в Пловдив, а и ВМРО, като отговорна организация, истински се интересуваме от съдбата на Бетонния мост, осигуряващ връзката между районите „Южен“ и „Централен“. В тази връзка поставяме няколко изключително важни въпроса, на които желаем да получим бърз, точен, своевременен и еднозначен отговор, посочва съветникът.

Ето и въпросите, които задава той на кмета:

ЧРЕЗ Г-Н АЛЕКСАНДЪР ДЪРЖИКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПЛОВДИВ

 

ДО Г-Н ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

П  И  Т  А  Н  Е

от

Димчо Петров – общински съветник от ППГОС „ВМРО-БНД“

Относно: Предоставяне на информация за бъдещето на Бетонния мост.

УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

Наскоро новият областен управител на Област Пловдив г-жа Дани Каназирева даде пресконференция относно възловата транспортна връзка в Пловдив, позната като Бетонния мост. Като изключим фактите, които всички пловдивчани знаят, не беше казано нищо ново, а само, че ще се настоява „нещата да се оправят“. След предизборните обещания от различните политически сили обаче е време да се говори обективно и ясно по темата.

Пловдивчани обаче се нуждаят от достоверна и актуална информация за бъдещето на това основно и необходимо пътно съоръжение. Аз, като човек, който живее и работи в Пловдив, а и ВМРО, като отговорна организация, истински се интересуваме от съдбата на пътното съоръжение, осигуряващо връзката между районите „Южен“ и „Централен“. В тази връзка поставяме няколко изключително важни въпроса, на които желаем да получим бърз, точен, своевременен и еднозначен отговор.

УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

Съгласно чл. 80, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет и във връзка с гореописаното,  Ви отправям следното питане:

  • От ВМРО настояваме пловдивчани да получат еднозначен отговор дали ще се демонтира Бетонният мост и ако това е така - преди или след изграждането на пробива под Централна жп гара ще се случи това?
  • Възможно ли е технически пробивът по Централна гара първо да се реализира, а след това да се говори за демонтиране на Бетонния мост? Премахването на пътната връзка необходимо условие ли е за изграждането на пробива под жп гарата?
  • В качеството Ви вече на кмет на Пловдив наясно ли сте дали имате и какви са правомощията Ви, за да окажете влияние Бетонният мост да бъде запазен?
  • Има ли дадено съгласие и подписана документация от страна на общинската администрация за премахването на Бетонния мост? Ако да, кога и при какви условия е станало това? Кой е подписал документите?
  • Възнамерявате ли да организирате обществено и експертно обсъждане за съдбата на Бетонния мост и да се запознаете с възможностите за запазването му?
  • Имате ли готовност да инициирате обсъждане на проблема с отговорни представители на Областна администрация Пловдив, Общински съвет - Пловдив, ДП „НКЖИ“, Министерство на транспорта и с всички останали заинтересовани страни, които следва да вземат отношение?
  • Възнамерявате ли да браните интересите на живущите в район „Южен“ близо 85 000 жители, както и на тези, които ползват Бетонния мост като най-бързо и удобно съоръжение за придвижване?
  • Ще осигури ли Община Пловдив средства за проектиране на ново пътно съоръжение, а след това и за неговото изграждане?
  • Ще настоявате ли пред Министерски съвет на Република България да се отпуснат средства за реализацията на подобен обект?
  • Ще се ангажирате ли да запознаете с казуса министър-председателя г-н Бойко Борисов и ще изкажете ли мнение за запазването на Бетонния мост?

УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

Поставените въпроси са от изключителна важност, не търпят отлагане и следва да получат ясни отговори.

Във връзка с чл. 80, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет, очаквам да получа писмен отговор.

С уважение,

ДИМЧО ПЕТРОВ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ППГОС „ВМРО-БНД“

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *