Съветник от ВМРО в Раднево разказва за циганската безнаказаност

Съветник от ВМРО в Раднево разказва за циганската безнаказаност

03 май 2016  |   0 коментара

След поредния случая на цигански терор в старозагорската община Раднево ВМРО.БГ потърси за коментар Николай  Киров – общински съветник от ВМРО в общината.

Припомняме, че автомобилен инцидент - отнемане на предимство на пътя - стана повод за побой над трима души, извършен от организирана група цигани от махалата в Раднево, известна като квартал „Кантона“.  

Единият участник в пътния инцидент е син на циганския тартор Сурай. След автомобилния инцидент той отива до махалата и вика на помощ баща си. Връщат се с две коли хора, въоръжени с бухалки, и започват побой върху другите участници в пътния инциент. Пострадалите са трима – най-сериозно е пострадало едно момче, което е наръгано с нож и има пробит бял дроб. От болницата казват, че няма опасност за живота му.

По думите на съветника от ВМРО напрежението в града е осезаемо, още повече, че това е пореден акт на цигански произвол.

Киров недоумява как може трийсетина въоръжени с бухалки и лопати мъже да преминат зад сградата на полицията необезпокоявани. Защото пътят им от махалата към мястото на пътния инцидент е точно оттам. Самата циганска махала се намира само на 300 метра от централната част на Раднево.

Това е много посещавано място, има площадки, тревни площи, майки с деца, разказва общинският съветник.

Тарторите на махалата са недосегаеми от закона, споделя Николай Киров и обяснява, че синът на Сурай има условна присъда.

В „Кантона“ съществува и огромен проблем с незаконните постройки. Има построени незаконно подобия на къщи, а законните собственици не могат да влязат в имотите си, казва още Киров. Той е категоричен, че единственото, което искат радневци, е законът да се спазва и да важи еднакво за всички.

Киров обяснява също, че вечерта след инцидента почти до полунощ е имало хора, които са протестирали срещу циганския произвол. Кметът на общината се е срещнал с тях и днес следобед свиква заседание на Общинския съвет по темата.

снимка: БТВ

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *