СУ „Козма Тричков“ – Враца спечели състезанието за Левски

СУ „Козма Тричков“ – Враца спечели състезанието за Левски

22 февруари 2018  |   0 коментара

На 19 февруари за 5-а поредна година се проведе младежко състезание, посветено на живота и делото на Васил Левски „Чиста и свята Република...”. Състезанието се провежда по инициатива на Ученически общински съвет със съдействието на Община Враца, Младежки дом, РИМ, РУО – Враца и е под патронажа на народния представител Красимир Богданов, като част от Програмата за патриотично възпитание.

Тази година в оспорваната надпревара участваха отборите на седем врачански училища. Журито в състав Румяна Цветкова – старши експерт в обучението в РУО-Враца, Силвия Врачовска – директор на Регионална библиотека „Христо Ботев“, и Александра Петрова – уредник в Регионалния исторически музей, беше доста затруднено да отсъди кои са победителите, тъй като всички ученици бяха сериозно подготвени.

В крайна сметка десетокласниците от СУ „Козма Тричков“ - Елица, Александра и Александър, завоюваха първото място. Втори останаха представителите на СУ „Христо Ботев“, а трети - учениците от СУ „Васил Кънчов“.

Всички участници получиха награди, свързани с Левски, историята на България и врачанския край, връчени от Красимир Богданов, Татяна Борисова – старши експерт „Средно образование“ в Община Враца и председателя на журито Румяна Цветкова.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *