Султанка Петрова участва в кампанията „Промяната е в нашите ръце“ в Плевен

Султанка Петрова участва в кампанията „Промяната е в нашите ръце“ в Плевен

14 юни 2019  |   0 коментара

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова взе участие в информационната кампания „Промяната е в нашите ръце“, която се проведе в гр. Плевен. Форумът бе открит от областния управител Мирослав Петров, като сред присъстващите бяха заместник областният управител Татяна Божинова, заместник-кметът на община Плевен арх. Невяна Иванчева и представители на различни социални и образователни институции.

Плевен е третият град, в който се провежда събитието, организирано от Министерството на труда и социалната политика съвместно с Центъра за развитие на човешки ресурси и регионални инициативи.

Информационната кампания е насочена към новите възможности за подкрепа на политиките в областта на жизненото равнище, демографското развитие и социалната икономика.

Предприятията от социалната и солидарна икономика дават възможност да се намалят неравенствата и хората да бъдат включени в пазара на труда. Новата правна рамка включва всички уязвими групи, сред които и младежи до 29 години, каза заместник-министър Петрова и добави, че министерството подготвя регистър, в който ще могат да се регистрират предприятията, които искат да развиват сектора на социалната и солидарна икономика в България.

По този начин те ще могат да се възползват от насърчителните мерки за социалните предприятия, предвидени в новото законодателство. Така ще се осигури възможност за по-активно включване на хора с увреждания на пазара на труда, посочи д-р Петрова.

Следващата седмица информационната кампания продължава в Стара Загора и Смолян.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *