Султанка Петрова участва в дискусия за социалната икономика в Тополовград и Елхово

Султанка Петрова участва в дискусия за социалната икономика в Тополовград и Елхово

29 октомври 2019  |   0 коментара

В Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий - 1894“ в гр. Тополовград се проведе среща-дискусия на тема „Жизнено равнище, доходи от труд, демографско развитие и социална икономика“.

В нея взеха участие заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, експерти от министерството, представители на местната власт, на представителните организации на работодателите и синдикатите на регионално ниво, на неправителствени организации, на гражданското общество и други заинтересовани страни.

Форумът е организиран от Министерство на труда и социалната политика съвместно с Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи (ЦРЧРРИ), като целта е да се обсъдят най–подходящите форми за взаимодействие и партньорство в социалната сфера, проблемите на място, визия и конкретни идеи за повишаване жизненото равнище на населението, мерки за насърчаване на социалното предприемачество и за преодоляване на демографските предизвикателства в региона.

Ден по-рано в Елхово също се проведе дискусия по темата.

Заместник-министър Петрова откри срещата, като приветства участниците в нея и представи акцентите в Националната стратегия за активен живот на възрастните хора в България (2019-2030 г.). Експерти от Министерство на труда и социалната политика запознаха присъстващите с изготвени анализи относно демографската ситуация, доходите от труд и жизненото равнище в региона. Бяха представени Законът за предприятията на социалната и солидарна икономика, сертификатната марка „Продукт на социално предприятие“, както и създаденият Регистър на социалните предприятия към МТСП.

България има един от най-добрите закони за социална и солидарна икономика в Европа, заяви пред присъстващите д-р Петрова.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *