Султанка Петрова се срещна с недоволни майки

Султанка Петрова се срещна с недоволни майки

01 декември 2015  |   0 коментара

Преодоляване на демографската криза в България чрез увеличаване на размера на майчинството за втората година и на детските добавки, намаляване на периода, от който се изчислява майчинството - от 24 на 18 месеца, и осигуряване на места в общинските ясли и детски градини за всички деца.

Това са част от исканията на Сдружението „Настоящи и бъдещи майки“ и на Инициативен комитет за повече грижа за децата в България, които бяха внесени в деловодството на Народното събрание.

Народният представител от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова се срещна с част от майките. Те посочиха, че настояват в Бюджет 2016 да бъдат предвидени средства за реализиране на техните искания. Според родителите това са промени, които ще допринесат за демографски подем в страната, предвид ниската раждаемост през последните години.

Петрова ще проведе лична среща с представители на сдружението и на инициативния комитет, за да се запознае по-детайлно с мерките, които предлагат. Народният представител посочи, че голяма част от предложенията им са основателни и заслужават дискусия в парламента.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *