Султанка Петрова откри Център за социално предприемачество във Велинград

Султанка Петрова откри Център за социално предприемачество във Велинград

18 декември 2018  |   0 коментара

Министерството на труда и социалната политика приветства дейности и инициативи, които имат потенциал да влияят върху вземането на решения и формирането на политики, водещи до подобряване на жизненото равнище на различни уязвими групи от населението. Правителството подкрепя развитието на социалната и солидарна икономика, като създава условия, които да благоприятстват разгръщането потенциала на социалните предприемачи.

Това каза д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика, при откриването на Център за социално предприемачество в гр. Велинград.

Правителството разбира важната роля на местната власт и затова работим активно за създаване на предпоставки за успешни партньорства между централната, местната власт и социалните предприемачи. Ролята, която е отредена на социалните предприемачи е съществена и важна за развитието на социалната икономика, защото тези хора имат големи сърца, които успяват да разрешат социални проблеми чрез изцяло иновационен метод, посочи заместник-министър Петрова.

Социалните предприемачи са тези, които разбират истинската същност на социалната и солидарна икономика, а именно, че тя съществува, за да създава социална сплотеност и да намира решения на социални проблеми с икономически методи, каза още тя.

Заместник социалният министър посочи, че чрез Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика се създават възможности за изграждане на социални предприятия, които ще създадат стопанска ниша, основана на солидарността, взаимната подкрепа и доверието.

В заключение д-р Петрова пожела успех в новото начинание.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *