Султанка Петрова: Нужни са механизми за улеснение на бизнеса в България

Султанка Петрова: Нужни са механизми за улеснение на бизнеса в България

10 март 2017  |   0 коментара

Поставяме за своя най-висша цел всеотдайната защита на интересите на България и българския народ.

Това заяви д-р Султанка Петрова в дебат на тема „Икономика и родно производство“ в ефира на радио К2. Д-р Петрова е кандидат за народен представители в листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в 24 МИР София и е председател на Националната женска организация на ВМРО.

Имахме добра икономика, но тя бе унищожена през годините. През 1989 г. в България има 730 завода, 430 хиляди работещи, 35 хиляди инженери, 5 хиляди научни дейци. Такава беше България, която за съжаление загубихме, обясни Петрова.

Това в момента не е моята България. Искам нещата да се променят, това ме и мотивира да се занимавам с политика. Искам заедно да направим България добро място за живеене, да върнем младите хора, емигрирали в чужбина, категорична бе тя.

Сега най-големият потенциал на българската нация – лекари, инженери, научни работници, са изгонени от страната заради икономическото положение – безработица, безперспективност. Те потърсиха реализация в чужбина. Те бяха унизени, притиснати и оставени на мизерно доизживяване, аргументира се кандидатът за народен представител.

Петрова допълни, че и образователната система бе съсипана, което също оказва негативно влияние върху икономиката в страната.

Ние сме единствената страна в света, която извърши 100 % разрушителна приватизация. Преструктурирани чудовищно бяха здравната, социалната и образователната система и продължават и сега да източват по безобразен начин, изрази възмущението си тя.

Друг проблем според нея е и корупцията, която е обхванала всички сфери и това трябва да се ограничи.

Петрова припомни, че в момента във всички негативи сме на първо място, давайки пример с демографския аспект – първи сме по застаряване на населението и по ниска раждаемост.

Ние от Обединени патриоти искаме в България да може реално да се развива малкия и среден бизнес. Това е приоритет за нас. Опитахме се в 43-тото Народно събрание да работим в тази посока, но за съжаление не срещнахме подкрепа от останалите парламентарни групи. Надявам се това да се промени в следващия парламент, заяви тя.

Намаляване на администрацията, която трябва да започне да работи само в полза на българските граждани, обясни Петрова, определяйки като безумна практика регистрацията на павилионче за семки да трае шест месеца. Оптимизирането на работата чрез обслужване на едно гише пък ще намали административните хватки, с които се подстрекава бизнеса към корупция.

Хората са объркани, защото една материя се разглежда от 5-6 закона, това трябва да се промени в улеснение на гражданите. Необходима е прозрачност и прецизност в създаването на законите. Политиците трябва да създадат такива закони, които да са условие и предпоставка за развитието на бизнеса у нас, категорична бе Султанка Петрова.

Нещата ще тръгнат на добре, когато политиците поставят интересите на България над теснопартийните, завърши кандидатът за народен представител.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *