Султанка Петрова: Не може млад висшист да получава 600 лв. заплата

Султанка Петрова: Не може млад висшист да получава 600 лв. заплата

18 март 2017  |   1 коментар

Нужна е социална справедливост, ред, законност

Липсата на работни места, ниското заплащане, мизерните пенсии, канализацията в кварталите, проблемите на хората в неравностойно положение и на българското семейство бяха основни акценти в разговора на д-р Султанка Петрова и жителите на столичните квартали „Орландовци“ и „Бенковски“.

Председателят на Националната женска организация на ВМРО и втора в листата с кандидати за народни представители в 24 МИР – София се срещна със симпатизанти на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

В продължение на 27 години управляващите се опитваха да ни разделят на сини и на червени, налагаха ни многообразие, налагаха ни еднополови бракове, разрушиха българското образование, съсипаха здравеопазването, социалната политика. Аз и моите колеги първи повдигнахме въпросите за бедността, за пенсиите, за правата на децата, на възрастните хора и хората с увреждания в България, припомни Петрова.

Ние няма да се откажем от нашата кауза –минималната пенсия да се увеличи на 300 лв., изравнена с прага на бедността. Всички пенсии в България трябва да се преизчислят спрямо средния осигурителен доход от предходната година. Не можеш да излизаш пред българския избирател и да лъжеш. Сега преди изборите всички заговориха за високи пенсии, голи обещания. Аз не вярвам на нито една тяхна дума, нито за пенсиите, нито за бедните, нито за увеличение на доходите. Те имаха възможност да направят това през всички тези години, но това не се случи. Техен приоритет беше единствено и само да задоволяват собствените си интереси, допълни кандидатът за народен представител.

Доходите на българските работещи също са много ниски. Как може една циганка с три деца да получава над 1000 лв. помощи, един български пенсионер да взима 161 лв., а един работещ българин да получава минималната работна заплата. Това наистина е потресаващо, защото около 40 % от българите живеят под прага на бедността. Хората са разочаровани, защото не виждат перспектива за развитие в България, обясни още тя.

Младите хора напускат България, защото са отвратени от бюрокрацията и беззаконието. Младите хора искат перспектива, професионално развитие. Не може един млад човек с висше образование, с владеене на един или два чужди езика да започне работа с 600 лева заплата, изрази възмущението си Петрова.

Пари има, нека да не ни лъжат, че пари няма. Просто до сега управляващите не са направили така, че хората да живеят достойно в собствената си родина. Крайно време е да се сложи ред в посока социална справедливост, сигурност законност. Всички трябва да бъдем равни пред закона, независимо дали си политик, чистач или работник, категорична бе тя.

Хората, които искат да правят бизнес, трябва да имат лесен достъп до институциите и държавата да им помага, а не да ги бави и да ги рекетира. Патриотите ще отстояваме да има реална подкрепа за малкия и средния бизнес, обясни Петрова.

Тя припомни, че в сектора на селското стопанство Патриотите са поискали да има изравняване на субсидиите за всички европейски страни.

Всички субсидии, които се разпределят в България, в голяма част отиват в големите производители. Ние ще предложим тези средства да се разпределят на малки фермери, животновъди, зеленчукопроизводители, пчелари,заяви кандидатът.

Гражданите от кварталите „Орландовци“ и „Бенковски“ изразиха своето мнение, че е задължително и България да мине по румънския модел –да се преустановят кражбите, да се намали корупцията, да се увеличат доходите на българите, да се регулира вносът и контрабандата на зеленчуци, за да може да се купува родната продукция.

Петрова заяви категорично, че България и интересите на нашия народ трябва да бъдат над всичко и те ще се борят за тази кауза.

Подкрепете д-р Султанка Петрова, като гласувате с № 17 за „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, и изберете преференция № 2.

Коментари

  • Валентин

    март 19, 2017 в 11:27

    Подкрепям с две ръце !!!!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *