Султанка Петрова награди участници в поетичния конкурс за хора с увредено зрение „Зрящи сърца“

Султанка Петрова награди участници в поетичния конкурс за хора с увредено зрение „Зрящи сърца“

31 май 2019  |   0 коментара

Вече цяло десетилетие програма „Христо Ботев“ на БНР насърчава таланта на незрящите творци. Приветствам тази чудесна инициатива и вярвам, че тя ще превърне този ден във вълнуващо преживяване за всеки един от нас.

Това каза д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика, по време на десетия юбилеен поетичен конкурс за хора с увредено зрение „Зрящи сърца”.

Заместник-министърът връчи първата награда в конкурса на Дилиян Манолов за стихотворението „Взривеният смисъл”.

Такива инициативи дават смисъл и надежда на нашия стремеж за развитие на уменията и осигуряват увереност на тези творци. Развитието на творческите способности и таланти на незрящите творци неминуемо преминава през партньорството и отговорното ангажиране на много институции и организации, каза д-р Петрова.

Организирането и осъществяването на подобни творчески инициативи насърчава и подкрепя незрящите хора да изразяват своя вътрешен свят, чувства, мисли и интереси, показвайки способностите и талантите, които притежават. Ето защо е важно да обединим усилията си към осигуряване на условия за социалното им включване и да покажем нашето толерантно отношение, каза в заключение заместник-министърът.

Тук можете да чуете заключителния етап и обявяването на резултатите >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *