Султанка Петрова за случая с д-р Димитров: Народът каза „Стига“ на безобразията

Султанка Петрова за случая с д-р Димитров: Народът каза „Стига“ на безобразията

06 март 2018  |   0 коментара

ВМРО предлага законови промени, за да можем да се защитаваме при нападение вкъщи

От днес България ще бъде много по-различна. След всичките тези протести в страната българският народ каза „Стига“. Стига на всички безобразия, на които бяхме свидетели през последните години. България трябва да се промени, имаме нужда от възраждане. Протестите доказват, че българският дух е жив.

Това заяви пред България ОН ЕР заместник-министърът на труда и социалната политика и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова по повод протестите в защита на д-р Иван Димитров, който бе арестуван, след като застреля Жоро Джевизов - Плъха, влязъл в дома му с взлом посред нощ.

Трябва да се направи промяна в законодателството, която да защитава хората, когато са нападнати в своя дом, категорична бе Султанка Петрова. Тя уточни, че от ВМРО вече са готови с конкретни предложения, които до две седмици трябва да минат през Народното събрание. 

Трябва да върнем доверието в полицията и българската съдебна система, отбеляза още тя.

Циганското население в България трябва да се образова и да работи. Ако продължаваме да ползваме тези хора само по избори, нещата няма да ни се случат. Те са потенциал, който трябва да бъде използван на пазара на труда. Не може 27 години да живеят на гърба на хората, които се учат и работят. Трябва да бъдем безкомпромисни, заяви Султанка Петрова.

Самата тя призна, че би спряла всички социални помощи на безработните хора, които могат да работят, но не желаят да го правят.

Заместник-министърът обяви, че на кръгла маса за активен и пълноценен живот на възрастните хора в България са били взети важни решения всички хора в предпенсионна и пенсионна възраст да работят по различни направления.

Ние сме една от най-бързо застаряващите нации. При нас е изключително тревожно, че губим много от младия потенциал - младите хора, които напускат страната. Възрастните хора не са бреме - те са потенциал, който можем да използваме, коментира още Султанка Петрова.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *