Султанка Петрова вярва, че можем да възвърнем българските традиции и дух

04 март 2017  |   0 коментара

Кандидатът за депутат от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ коментира пред Bulgaria ON AIR дали България помни историята си

Д-р Султанка Петрова от „Обединени патриоти“ вярва, че има надежда да възвърнем българските традиции и дух. Според нея можем да научим децата си от малки да казват стихотворенията „Аз съм българче“ и „Опълченците на Шипка“. В студиото на „Денят ON AIR“ тя коментира дали на националния празник 3 март българите помним историята си.

Политикът подари на водещия Владимир Сиркаров българския флаг и заяви, че отговорността за историческата памет на народа пада върху семейството и училището, които трябва да привлекат вниманието на децата.

Историята е най-ценното, което има България. Никога не трябва да допускаме тя да бъде изменяна, както скандалът преди време, който се случи по повод написаното в учебниците, че в страната ни е имало османско присъствие. Нашите деца трябва да учат историята ни такава, каквато е, категорична бе тя. 

Султанка Петрова се съгласи с мнението, че в предизборната кампания съществува „заиграване“ с патриотизма с политически цели и че явно сега той е много модерен.

Много е важно повече партии се обединим около това България да бъде независима и да защитава националните си интереси, посочи кандидатът за депутат.

Тя отбеляза, че Патриотите са готови за съставяне на кабинет след предсрочните избори и дори мисли, че коалицията би могла да бъде втора политическа сила.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *