Студентите от ВМРО - Пловдив продължават кампанията „Знаеш ли къде живееш?“

Студентите от ВМРО - Пловдив продължават кампанията „Знаеш ли къде живееш?“

20 март 2019  |   0 коментара

Кампанията е на студентската организация на ВМРО - Пловдив и има за цел да запознае хората, живеещи на улица, именувана на значима личност от българската история с автобиографията на съответния човек.

След като в началото на месеца бе почетен един от водачите в националноосвободителните борби на Македония – Тодор Александров, на 15-и март бе отбелязана и годишнина от рождението на полковник Борис Дрангов, един от най-обичаните и уважавани офицери, участвали във войните за национално обединение. Картичките с лика на Дрангов бяха раздадени на преминаващи граждани покрай паметника на героя, както и на улицата в район „Източен“ на Пловдив, носеща неговото име.

Младежите почетоха и видния български общественик и революционер в Македония Михаил Герджиков. Листовки с неговия лик и кратко житейско описание бяха раздадени в район „Тракия“ където се намира и улицата, носеща неговото име.

Всеки български гражданин трябва да знае на кой герой от нашата история е кръстена улицата, на която живее. Трябва да знаем и помним нашите борци за свобода, нашите възрожденци, нашите поети и всички, допринесли за славната българска история, сподели Георги Канев, член на студентската организация на ВМРО - Пловдив.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *