Структурите на ВМРО от област Пазарджик: Ангел Джамбазки е острието на българския патриотичен повик

Структурите на ВМРО от област Пазарджик: Ангел Джамбазки е острието на българския патриотичен повик

07 февруари 2019  |   0 коментара

Структурите на ВМРО - Българско национално движение от област Пазарджик излязоха с декларация в подкрепа на Ангел Джамбазки за водач на листата за изборите за Европейски парламент, които ще се проведат през месец май тази година.

Като убедени патриоти, ние - председателите на структури на ВМРО - БНД в област Пазарджик, заявяваме своята категорична подкрепа за Ангел Джамбазки и неговата кандидатура за европейски депутат. След проведени събрания на местните структури установихме, че нашият кандидат среща не само огромна подкрепа сред членовете и симпатизантите на ВМРО - БНД, но и широка подкрепа сред обществото като цяло, се казва в декларацията.

В нея се почва, че със своите действия и изразени позиции като действащ европейски депутат Ангел Джамбазки се превърна в най-разпознаваемия български представител в Европейския парламент.

През последните години наблюдаваме нарастваща тенденция за разделяне на Европа на „две скорости“, привилегироването на едни държави по бюрократичен път за сметка на други и натрапването на „ценности“, далечни на нашия мироглед, които водят до упадък на обществото ни. В Европейския съюз свободно проникват хора от цял свят без да споделят нашите ценности и култура и са враждебно настроени към установения ред, като открито се стремят да го разрушат, но това не им пречи да се възползват от материалните придобивки и богатство, пише в документа.

Поради засилването на всички тези процеси българското общество и патриотично настроените българи все повече се нуждаят от един решителен отпор на безличната брюкселска бюрокрация. Гласът и острието на този български патриотичен повик успешно и енергично се превърна неуморимия и всеотдаен към Родината Ангел Джамбазки. Неговите действия, освен че са насочени в полза на България, оказват и своето благотворно влияние за българите далеч зад границата на нашата държава, заявяват от местните партийни организации в област Пазарджик.

И понеже всички ние вярваме в една обединена и силна Европа на нациите, християнските ценности и равнопоставеността между европейските държави, такава - каквато я бяха замислили бащите на Европейския съюз, изразяваме общата си воля за съхранение на тази Европа. Израз на тази наша воля и борец за нейното осъществяване ние виждаме в нашия съратник, родолюбец и непоколебим български патриот Ангел Джамбазки, декларират Патриотите от ВМРО.

Войводите посочват също, че на тези европейски избори залогът е голям, защото тук няма да има просто едно противопоставяне на различни политически нюанси, а сблъсък между два мирогледа. Или Европа и нашата Родина като достоен член на европейското семейство и една от най-старите цивилизации ще запазят своята същност, която ги е извела до върховете на световната цивилизация, или те ще се самоунищожат чрез безличното смесване на несъчетаеми и противопоставящи се общности.

Именно заради това ние призоваваме всички българи убедително и категорично да подкрепим Ангел Джамбазки за наш представител в Европейския парламент, за да можем да живеем в мир и достойнство, за да са щастливи нашите деца, да се съхрани българската култура и да се носи славата ѝ по света, за да пребъде България.

Пожелаваме успех на Ангел Джамбазки!

Бог напред и ние по него! С дружни сили ще победим!

Да живее България, завършва декларацията.

До момента номинации да бъде водач на листата за евроизборите Ангел Джамбазки е получил от структурите на ВМРО от Врачанско, Ямбол и Шумен. Преди седмици пък видни общественици, интелектуалци, учени подкрепиха Джамбазки за следващ мандат в Европарламента и издигнаха кандидатурата му.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *