ВМРО - Русе отдаде почит към жертвите от арменския геноцид. Джамбазки се поклони на Каменния кръст в София

ВМРО - Русе отдаде почит към жертвите от арменския геноцид. Джамбазки се поклони на Каменния кръст в София

26 април 2019  |   0 коментара

Ако нося арменското знаме в сърцето си, то българското е в душата ми – тези прочувствени думи изрече отец Дирайр Хадавян веднага след като отслужи Света литургия в двора на Арменската църква в Русе по случай отбелязването на 104-ата годишнина от геноцида над арменския народ.

Паметта на загиналите беше почетена с едноминутно мълчание, а Владислав Атанасов от Регионалния исторически музей припомни множество факти от миналото, свързани с историята на арменския народ и преживения геноцид.

Катрин Твапанян и Катрин Добрева от младежката арменска организация също се включиха в инициативата като рецитираха патриотични стихове. Също така бяха прочетени и извадки от книгата на Катя Зографова – Световете на Яворов.

Председателят на групата общински съветници на „Патриотите ВМРО, Глас народен“ и кандидат за евродепутат Иво Пазарджиев поднесе в края на церемония цветя, а венецът от името на ВМРО - Русе бе поднесен от Траян Тотев. На събитието присъства и началникът на Регионалното управление на образованието в Русе и общински съветник в групата на „Патриотите ВМРО, Глас народен“ д-р Росица Георгиева.

В София пък за поредна година заместник-председателят на ВМРО и водач на листата на партията за евроизборите Ангел Джамбазки участва по покана на арменската общност в поклонението в памет на жертвите на арменския геноцид в градина „Ереван“ пред Каменния кръст (Хачкар).

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *