Страх в „Орландовци“ заради циганско гето, ВМРО се зае с казуса

Страх в „Орландовци“ заради циганско гето, ВМРО се зае с казуса

26 април 2019  |   0 коментара

Циганско гето вдигна на крак живеещите в столичния квартал „Орландовци“. Над 500 души са се подписали с искане новоизникналите постройки да бъдат премахнати незабавно. 

Гражданите са уплашени, защото по думите им къщите се обитават от хора от криминалния контингент. ВМРО се зае с казуса, а от Столичната община обещаха проверки.

В „Орландовци“ имаме системен проблем с хора, които идва отнякъде и се населват. В полето бяха съборени доста постройки. Нещата ескалират в годините. Дори на местните цигани отдавна им е писнало от пришълци. Стига с този хаос и анархия! Заселва се някой и си прави каквото иска, абсолютна анархия е това нещо, заяви в ефира на България ОН ЕР общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Той коментира, че и съществува и друг проблем и хората се страхувах да пускат децата си на училище, защото децата от гетото масово не се ваксинират против морбили и защото има хепатит.

Карлос Контрера очаква да приключи целият процес по събарянето на незаконните постройки, а СДВР да засили полицейското присъствие в „Орландовци“.

Самата полиция много пъти е натискана от НПО-та и им се дават указания да не закачат гетата, каза още общинският съветник.

Карлос Контрера е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО – Българско национално движение – с номер 3 в интегралната бюлетина.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *