Стоян Божинов недоволен от отговор на министъра на земеделието относно ДГС „Първомай“

15 май 2020  |   0 коментара

По време на днешния парламентарен контрол народният представител от ВМРО Стоян Божинов отправи въпрос към министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева относно Териториално поделение „Държавно горско стопанство Първомай“. Депутатът е бил уведомен за проблем при посещение в избирателния си район.

Със заповед на министъра се закрива ТП „Държавно горско стопанство“, като дейността на закритото подразделение в с. Първомай преминава към Петрич. Божинов казва, че не е нормално по-голямото подразделение да премине към по-малкото, какъвто е конкретният случай. Той посочва, че ТП „ДГС Първомай“ е определящо за икономиката не само на Първомай, но и на околните села, тъй като в него работят много хора.

Стоян Божинов счита, че заповедта е нецелесъобразна и неправилна и затова пита министър Танева ще бъде ли отменена. Народният представител от ВМРО пита също и колко служители ще бъдат съкратени при обединението, както и какви финансови резултати се очакват.

В отговора си министър Десислава Танева не даде никаква конкретика, а единственото, което стана ясно от думите ѝ, е, че сливането се прави по икономически причини. Тя също заяви, че няма да отмени заповедта.

Депутатът Стоян Божинов се възползва от правото си на реплика и изрази изключително  недоволство от получения отговор.

Вижте повече във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *